Koropstilling

Treenighedskirkens drenge- og mandskor

Grundig musikundervisning. Stemmetræning. Koncertoplevelser. Varieret rigt repertoire. Udenlandsrejser. Stærkt fællesskab.

Korets historie

Historien om Treenighedskirkens Drenge- & mandskor går tilbage til 1964, hvor organist Per Günther grundlagde koret. Det opnåede hurtigt stor koncert- og rejsevirksomhed og virkede samtidig som fast kor ved kirkens gudstjenester. I 1989 overtog Lone Gislinge ledelsen af koret, som ud over koncerter og rejser synger ved højtiderne, samt et begrænset antal gudstjenester i Treenighedskirken.

I Danmark findes ikke mange drengekor og Treenighedskirkens Drenge- og Mandskor er således medvirkende til at bevare en speciel kortradition som er unik for hele den sydvestlige region i Danmark.

Korets historie

Organisation og uddannelse

Korets sammensætning består af cirka 20-25 drenge i soprangruppen og 20 herrestemmer i mandskoret. Drengene starter i forskolen, hvor de undervises i stemmetræning, hørelære og teori, inden de optages i koret. Nogle fortsætter i mandskoret efter stemmeovergangen.

Koropstilling
Koropstilling

Organisation og uddannelse

Korets sammensætning består af cirka 20-25 drenge i soprangruppen og 20 herrestemmer i mandskoret. Drengene starter i forskolen, hvor de undervises i stemmetræning, hørelære og teori, inden de optages i koret. Nogle fortsætter i mandskoret efter stemmeovergangen.

Koncerter og repertoire

Koret deltager i tjenester i Treenighedskirken og afholder koncerter lokalt og nationalt. Med hovedvægten lagt på et traditionelt korrepertoire suppleret med danske salmer og sange og en forkærlighed for engelsk kormusik – netop komponeret for drengekor – giver samarbejde med bl.a. Konservatoriets Pigekor og Esbjerg Ensemble ligeledes mulighed for opførelser af større værker.

Koncert med kor og ensemble
Koret på turKoret på tur

Rejser og fællesoplevelser

Rejser i udlandet er en vigtig del af korets fællesoplevelser. Koret har rejst i det meste af Europa, Canada, USA, Kina og Australien Ofte med koncerter i kendte kirker og katedraler. Disse ture styrker fællesskabet og giver uforglemmelige minder.

Korleder, Lone Gislinge

“Igennem de over 30 år jeg har arbejdet med Drengekoret, er det min erfaring, at mange drenge som udgangspunkt er skeptiske overfor det at synge i kor. Korsang blandt drenge har ingen høj status!


Jeg har dog oplevet igen og igen at drengene, når de prøver at synge sammen med de andre musikalske drenge på ”1. holdet”, bliver positivt overraskede – og optagede af at deltage i korprøver og undervisning. Sammen med det sociale samvær og det kammeratskab de hurtigt etablerer, skaber det et solidt fundament for både at udvikle stemmens formåen og for at styrke musikglæden.


Jeg håber derfor at mange drenge fortsat vil give denne enestående mulighed for at dyrke- og udvikle sin musikalitet en chance.

Tilmeld dit barn i dag
Lone Gislinge

Lone Gislinge er ansat som docent ved Syddansk Musikkonservatorium i fagene børnekorledelse, hørelære og som korleder for Konservatoriets Pigekor, som hun startede i 1983.

I 1989 blev hun ansat som dirigent for Treenighedskirkens Drengekor. Begge er aktive koncertkor som gennem årene har haft koncertrejser i Europa, USA, Canada, Afrika, Asien og Australien. Begge kor har lavet mange cd-indspilninger, samt medvirket i radio og tv.

Med Pigekoret har hun deltaget i både nationale og internationale korkonkurrencer hvor koret har opnået guldmedaljer og gulddiplomer. Drengekoret har ligeledes ved en enkelt lejlighed deltaget i en korkonkurrence i Grækenland, hvor de opnåede at få et flot gulddiplom.

Lone Gislinge er ofte instruktør ved korstævner samt underviser ved kurser for kordirigenter. Hun har været i dommerpanelet i ”Sangerdyst fra Kyst til Kyst” samt i Nina Grieg Festivalens jury i Bergen. I 1996 – 2010 var hun i Danske Korledere’s bestyrelse og i en årrække kunstnerisk leder af Esbjerg Sangakademi.

Koropstilling i Treenighedskirken

Radio- og TV-optrædener

Koret har jævnligt optrådt i dansk radio og tv. Bl.a. har DR-tv optaget og genudsendt 60 afsnit af programmet ”Før Søndagen”. På koncertrejser samt i andre lande er flere koncerter blevet transmitteret ligesom optagelser fra plade/CD-indspilninger er blevet sendt som optakt til koncerter. Disse udsendelser bidrager til korets synlighed og bringer musikken ud til et bredere publikum.

Syngende drenge
Koropstilling i Treenighedskirken

Partnerskaber og samarbejde

Koret samarbejder - og modtager driftstilskud fra Esbjerg Kommune og Treenighedskirken for at bevare og videreføre korets traditioner. Med disse partnerskaber sikres korets fortsatte succes og udvikling.